De pizza Capricciosa is een pizza die je in heel Italië tegenkomt. Het grappige aan deze pizza is dat hij nergens hetzelfde is.
Capricciosa betekent wispelturig in het Italiaans. Dit betekent dat je niet aan bepaalde ingrediënten gebonden zit. Daarom is de pizza Capricciosa overal verschillend. Toch hebben alle pizza Capricciosa’s 1 ingrediënt met elkaar gemeen en dat is de artisjok. Artisjokken worden eigenlijk altijd gebruikt voor deze heerlijke pizza. Wil je weten hoe je de pizza Capricciosa maakt? Lees dan onderstaand recept.
Benodigdheden
Je hebt nodig: een lepel, een mes, een snijplankje, oven. Voor de lekkerste pizza’s geeft de echte pizzaoven het beste resultaat. Een pizzasteen in je oven geeft ook heel goede resultaten.
Ingrediënten
Onderstaande ingrediënten zijn goed om 1 pizza mee te beleggen. De artisjokharten uit blik kun je gewoon in de supermarkt kopen. De artisjokharten op olie zijn het lekkerst!
- 1 pizzadeeg naar keuze, uitgerold
- een schaaltje tomatensaus voor op de pizza
- 1 mozzarella kaas
- 3 eetlepels geraspte pittige belegen kaas
- ongeveer 4 artisjokharten uit blik (uitgelekt)
- ongeveer 8 olijven in plakjes gesneden
- ongeveer 4 champignons in plakjes gesneden
- een paar plakjes ham, gekookte ham of parmaham
De bereiding
Verwarm de oven voor op 250˚C. Bestrijk ondertussen de tomatensaus gelijkmatig over de pizza. Dit werkje gaat het makkelijkst als je hiervoor de achterkant van een eetlepel gebruikt. Laat de rand van de pizza vrij. Verdeel dan de kaas over de pizza. Leg dan de champignons, de plakjes olijf en de artisjokharten door elkaar op de pizza. De pizza is nu klaar om in de oven te gaan. Bak de pizza in ongeveer 12 minuten gaar in de oven tot de korst goudbruin geworden is.
De ham
Leg de ham pas op de pizza als hij uit de oven komt. Het beste is om de ham koud op de warme pizza te leggen. De ham zal snel verwarmd worden door de hete pizza en heerlijk smaken!