De pizza paprika is een kleurrijke en zeer gezonde pizza!
Een maaltijd met veel kleur is meestal gezond en ziet er altijd feestelijk uit! Paprika’s uit de oven smaken lichtzoet en dit past heel goed bij de wat zoutige zwarte olijf. Olijven en paprika’s zijn supergezond. Olijven zitten vol met gezonde vetten en paprika’s bevatten veel vitamine C die goed voor je zijn. Dus wil je een gezonde maaltijd? Kies dan voor de pizza paprika! Hoe je deze pizza zelf maakt, lees je in onderstaand recept.
De benodigdheden
Om de pizza paprika te maken heb je een aantal keukenspullen nodig. Dit is wat je nodig hebt:
- een oven. Een echte pizzaoven of oven met pizzasteen zijn de beste!
- een eetlepel
- een mesje
- een snijplankje
Heb je geen pizzaoven of pizzasteen? Bak je pizza dan op bakpapier op een ovenrooster of op een ingevet bakblik.
De ingrediënten
Een echte kleurrijke pizza krijg je door verschillende kleuren paprika’s te gebruiken. Onderstaande ingrediënten zijn voldoende om 1 pizza mee te beleggen.
- 1 pizzadeeg naar keuze, uitgerold
- 1 schaaltje tomatensaus voor op de pizza
- 1 mozzarella, in blokjes gesneden
- ¼ rode, ¼ groene, ¼ gele paprika in smalle repen gesneden
- ongeveer 8 zwarte olijven, zonder pit
De bereiding
Verwarm je oven alvast zo heet mogelijk voor en begin dan met het beleggen van je pizza. Begin altijd met een laagje tomatensaus. Smeren van tomatensaus gaat het makkelijkst met de achterkant van een eetlepel. Alleen de randen van de pizza hoef je niet te meren. Verdeel daarna de blokjes mozzarella, de verschillende paprikareepjes en de olijven. Bak de pizza dan in 10 tot 15 minuten gaar. Dien gelijk op.
Variatietip
De pizza paprika smaakt lichtzoet. Wil je toch een iets pittigere pizza? Doe er dan een paar plakjes rode peper bij! Rode peper en paprika komen uit dezelfde plantenfamilie en passen goed bij elkaar.